Henk van Arkel
Directeur van Social TRade Organisation (STRO), bouwt al vanaf zijn tienerjaren bevlogen aan een alternatief voor het huidige geldsysteem. Dat trekt in zijn visie geld weg uit de lokale economie, richting financiële centra en grote multinationals. Zo veroorzaakt het armoede. Daarnaast dwingt geldschepping tegen rente tot voortdurende groei, die tot milieurampen leidt.

Met grote geestdrift inspireert Henk met STRO anderen om lokale munten te initiëren voor een duurzame circulaire economie. Met succes: wereldwijd gebruiken honderden initiatieven de lokaal-geldmodellen en betaalsoftware Cyclos van STRO.

Zaan Olivier
Zaan werkt sinds 2005 voor STRO als regionale coördinator Centraal Amerika.
Ze coördineerde met succes projecten met verschillende partners. Bij andere internationale projecten was zij verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking, monitoring en evaluatie en in het bijzonder voor haalbaarheidsstudies in zake pilotprojecten van DigiPay4Growth. Momenteel probeert Suzanne een coalitie van partners te bouwen om een project van de grond te krijgen waarbij remittances naar een land geoormerkt worden en zo meer voor de lokale economie gaan betekenen. Het idee is dat als er eenmaal een voorbeeldproject is waarbij die geldstroom vele malen vaker lokaal ondernemers kansen biedt.

Eduardo Tarrago
Voordat hij leiding ging geven aan InSTROdi, de Braziliaanse tak van de STRO-groep was hij directeur van het MKB-programma van de UN.

Hij verhuisde daarvoor van Genève naar Porto Allegre.

Een paar jaar later zette Eduardo STRO-Uruguay op in Montevideo, waar hij nu – ondanks dat hij de 65 gepasseerd is – nog steeds vol enthousiasme leiding aan geeft.
Momenteel werkt Eduardo ook aan de vertaling van “Een @nder soort geld” in het Spaans.

Jaap Vink
Jaap heeft milieukunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.
Sinds 2003 werkt hij bij Stichting STRO, eerst als vrijwilliger en al vrij snel als betaalde medewerker. Hij werkte mee aan STRO’s projecten in Latijns-Amerika en deed de fondswerving hiervoor. Hij was coördinator van het Europese Digipay4Growth programma en werkte mee aan het opzetten van Circuit Nederland. Momenteel is hij de motor achter de Utrechtse Euro. Verder draagt hij bij aan de ontwikkeling van STRO’s monetaire methodes voor lokale economische ontwikkeling en is mede-verantwoordelijk voor donateurswerving en PR. In zijn vrije tijd is hij fanatiek hardloper bij de wedstrijdgroep van AV Phoenix. Bij die vereniging geeft hij ook training aan de jeugd.

Guus Peterse
Guus is inmiddels een oude Strohalmer. Hij was er in de jaren 80 al bij en heeft al die jaren allerlei verschillende functies vervult binnen de organisaties.
Hij werkte onder andere mee aan een groot aantal van STRO’s publicaties. Inmiddels heeft hij al meer dan 10 jaar de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie en tegenwoordig ook voor de administratie van het  Circuit Nederland. Regelmatig werkt hij mee aan de productie van diverse publicaties.
Guus is van origine bioloog en in zijn vrije tijd het liefst buiten in de natuur. Als fanatiek vogelaar scoorde hij inmiddels meer dan 400 soorten op zijn Nederlandse lijst.

Gerben Nap
Gerben heeft een achtergrond in de ecologische economie (MSc 2013, Universiteit van Edinburgh, cum laude).

Zijn bacheloropleiding volgde hij daarvoor aan het University College Utrecht (2010, magna cum laude). Hij begon in januari 2015 bij STRO, eerst als vrijwilliger en later als betaald medewerker. Hij houdt zich vooral bezig met het op allerlei manieren inzichtelijk maken van de technische werking van het Circuit Nederland en andere projecten van STRO, o.a. door het geven van presentaties, het schrijven van teksten, en het bedenken van nieuwe uitlegmethoden.

Catharina de Bruin
Catharina is transitie-adviseur voor de transitie-beweging van onderop. De manier van werken bij STRO als organisatie en het boek “Een @nder soort geld” past helemaal bij dit transitieverhaal. “Ik werk graag mee als vrijwilliger aan de boekpromotie en boekadministratie. Zo kunnen we de doorgeefboeken blijven volgen en nieuwe bestellingen verzenden.“ Haar kracht ligt bij netwerken en organisatorisch ondersteunen van evenementen zoals rondom Circuit Nederland die nu van de grond komen. Catharina houdt van bomen planten, sokken breien en Tai Chi. Samen met haar man runt ze  destilleerwerkplaats INDEKOPERENKETEL voor etherische olie van restmaterialen in het Brabantse buitengebied.

Menno van de Bergh
Menno heeft bouwkunde gestudeerd aan de HTS te Amsterdam. Hij bleek een natuurtalent voor het temmen van computers te hebben en sinds 1994 werkt hij bij Stichting STRO, eerst als vrijwilliger en al vrij snel als betaalde medewerker. Hij zette het originele STRO computernetwerk op (toen nog bijna 34 werkplekken) en nu is hij coördinator van de lokale ICT. Hij beheert nu de infrastructuur en servers van Stichting STRO en hij werkt grotendeels vanuit huis.

Verder heeft hij een eigen ICT bedrijf met klanten over heel Nederland en is actief in een stichting die ideële hosting levert aan mens en milieuvriendelijke initiatieven.

Voor onze nieuwsbrief:

Meld u aan om op de hoogte te blijven.

Donaties zijn welkom!

Wilt u STRO financieel steunen klik hieronder.

Oudegracht 42
3511 AR Utrecht
Nederland
+31 (0)30 2 314 314